Expositie in
FORT AAN DEN HAM
Naar aanleiding van een TV-uitzending van Regio 22 waarin aandacht werd besteed aan mijn verzameling, werd ik benaderd door een bestuurslid van de Stichting Fort aan den Ham of ik wellicht interesse had (een deel van) de verzameling voor langere tijd tentoon te stellen in het fort. Na een eerste en bijzonder aangename kennismaking met het fort en een aantal van de actieve vrijwilligers, werden de plannen gemaakt die uiteindelijk hebben geresulteerd in de huidige expositie.

In een geweldige ruimte (voorheen in gebruik door de 'RAFA') heb ik nu de gelegenheid gekregen een groot aantal zaken te tonen. Uniformen, hoofddeksels, (mouw-)emblemen, gedenkborden en -doeken, gebruiksvoorwerpen, enz. In de afgelopen wintermaanden is de beschikbare oppervlakte door vrijwilligers van de stichting belangrijk vergroot, er is hierdoor o.a. een ruimte ontstaan waarin aandacht wordt geschonken aan de inzet van de Mariniersbrigade op Oost-Java.

Hierbij een aantal foto's een indruk geven van het geheel, een goede indruk krijgt u vanzelfsprekend pas als u langs komt. Graag tot ziens dus op een van de open zondagen!

Museum – Openingstijden.

Het Fort is elke laatste zondag van de maand open van april tot en met oktober van 11 uur tot 16 uur.

Het hele jaar door heeft het fort open woensdagen en is dan te bezoeken. Ook van 11-16 uur.
( De expositie 'Het vergeten leger' is dan gesloten)

Van half december tot half januari gesloten.


De toegangsprijzen: volwassenen € 3,50 en kinderen tot 12 jaar € 2,50  Veteranen (met pas) gratis.

Fort adres:
Busch en Dam 13, Uitgeest
Telefoon fort: 06 1323 0116

Voor meer info klik hier: FORT AAN DEN HAMTerug naar startpagina
Indruk van de inrichting van de expositie