Uitvoeringen:
A - C - D - E - F - G
D: in paren
F: oorspronkelijk embleem witte olifant
Hoewel op Noord-Sumatra nog olifanten voorkwamen is de olifant in de emblemen van de KNIL Infanterie bataljons X, XI en XII afkomstig uit Thailand waar de witte olifant een nationaal symbool is. Oorspronkelijk was het de bedoeling deze witte olifant ook als symbool te gebruiken, dit werd echter niet toegestaan door de koning van Thailand. Enkele van deze emblemen (met witte olifant) zijn in gebruik geweest bij administratief personeel.
De olifant in het embleem van de Bali/Lombok brigade die in Thailand uit ex-krijgsgevangenen van het KNIL was geformeerd is een aanvallende rode olifant, de Gadje Merah. Later (1946) zijn uit de brigade de Inf. bat. X en XI ontstaan, met eigen embleem en op Bali werd Inf. Bat XII opgericht met kader uit X en XI en inheemse troepen.
S.M.I. Geisler, alias 'Jungle Johnny' met een schitterend voorbeeld van het embleem van de Brigade (met witte olifant?) en van de rangdistinctief sergeant-majoor KNIL Tevens een fraai voorbeeld van de Slough Hat, een van oorsprong Australisch tropen-hoofddeksel.
Opgericht 19-10-1945 te Tamuan (Siam het huidige Thailand)
Onderdeel van 1e Java Echelon (eind 1945 opgeheven)
Toegevoegd aan Trpco. Bali-Lombok, T.T.C. Zuid Sumatra
Ingedeeld bij Bali – Lombok Brigade, Y - Brigade
Actiegebied(en) Bali, Lombok, Palembang, Pendopo, Teloekloeboek Talangakar Benakat
Commandant Majoor. J.W. van Marle 19-10-1945 / 13-02-1946
Majoor W.C.A. van Beek 13-02-1946 /
Opheffing 19-01-1948
Heropgericht Medio 1948
Omgekomen 20 man (periode 1946/1947, vermeld moet worden dat er nog 5 gesneuvelden geregistreerd staan bij de “Bali Lombok Brigade”. Of deze gesneuvelden ook bij Inf.X. ingedeeld waren is onbekend)