Het Vergeten Leger
Nederlandsch Indië 1945-1950
Uitvoeringen:
A - B - C - D - G
A: 1e uitvoering, zonder tekst
B: met tekst 68 x 52 mm & 63 x 48 mm

Het lag voor de hand dat het paard in de Indië emblemen van de eskadrons pantserwagens, met de traditie van de cavalerie, een belangrijke plaats zou innemen.
Sinds zeer lange tijd is Sint Joris, de schutspatroon van de ruiterij, hun symbool. In Indië werden dan ook mouwemblemen ingevoerd met Sint Joris, die gezeten op zijn paard, met zijn lans een draak velt. De kleur van het schild is specifiek voor de Huzaren van Boreel, ookwel de "lichtblauwe- huzaren" genoemd.
Het in 1946 vervaardigde embleem, aanvankelijk zonder tekst, werd gedragen door KL'ers bij de eskadrons pantserwagens en vechtwagens (lichte tanks) hoewel bij het 5e eskadron Pantserwagens in een afwijkende vorm dan hier afgebeeld. Per 1 februari 1947 werd de naam HUZAREN VAN BOREEL ingevoerd, de later aangemaakte emblemen zijn vervolgens met tekst HUZAREN en BOREEL voorzien.
1e t/m 3e Esk.
Pantserwagens
Kl
Middelste militair, een wachtmeester, heeft op zijn linkermouw het metalen RHvB-embleem
Categorie: OVW'ers van de zgn 'Calmeyer-eenheden'.

In tegenstelling tot wat er in het gedenkboek wordt vermeld, namen niet alle cavalerie eenheden in Indie het (mouw-) embleem over. De later volgende eskadrons voerden een eigen embleem of geen. Wel is het hoofdmotief - de ridder en de draak - overgenomen t.b.v. het eind 1946 ontworpen baret- en schouderembleem.
Wellicht verwijst het gedenkboek naar het baret- en schouderembleem en niet naar het mouwschild.
Voertuigemblemen
Regiment Huzaren van Boreel
3e Eskadron
2e Afdeling
Een combinatie van het paard, als symbool voor de oude cavalerie en het wiel, symbool voor de moderne vechtwagen. De drie namen op de band staan voor plaatsen op Oost-Java waar het eskdron verbleef
1e Eskadron
2e Afdeling
Mjollnir, de hamer van dondergod Thor als symbool voor kracht en snelheid.
2e Eskadron
2e Afdeling
Ontworpen door wmr. A. de Reus. Afbeelding met zeearend, heeft waarschijnlijk be-trekking op lokatie op Oost-Jave waar zich veel vis-vijvers bevonden.
DOOR EN VOOR HET ESKADRON

De cantinewagen van het 3e Eskadron 2e Afd. Regiment Huzaren van Boreel verzorgt de huzaren op Oost-Java, tijdens een sportdag te Lawang, 1949.

Nb. Wimpie-Boreel is een huzaren variant van Wimpie Welfare.
Gedenkdoek 1-1-2 Regiment Huzaren van Boreel
Afmeting: 81 x 65 cm